Tunnettua meksikolaista taidetta ja värimaailmaa

Meksiko 1

Meksiko 2

Frida Kahlo in Baden-Baden

Meksiko 4

Meksiko 5

Meksikolainen taide koostuu useammasta kuvataiteen muodosta, jotka kehittyivät tälle maantieteelliselle alueella, joka nykyisin tunnetaan Meksikona. Taiteen kehittyminen seuraa pääpiirteissään Meksikon historian kulkua, joka voidaan yksinkertaistetusti jakaa mesoamerikkalaiseen aikakauteen, siirtomaa-aikaan ja Meksikon vapaussotaan.

Kiva tietää: Merkittävän meksikolaisen taidemaalarin ja Frida Kahlon miehen Diego Rivieran (8.12. 1886 – 24.11. 1957) koko nimi oli Diego María de la Concepción Juan Nepomuceno Estanislao de la Rivera y Barrientos Acosta y Rodríguez.

Matkalle Meksikoon? Meksikossa matkailijoita houkuttaa paratiisirannat, suurkaupungit, luonnon monimuotoisuus, turvallisuus verrattuna moniin naapurimaihin, atsteekkien ja maya-intiaanien historia, sekä esimerkiksi vaatteiden shoppailu. Meksikolaisessa keittiössä käytetään paljon chiliä ja mausteita ja tunnettuja ruokia ovat quesadillat, fajitakset ja tacot. Meksikolainen ruoka on suosittua myös Suomessa, mutta kannattaa muistaa että monelle tuttu texmex -ruoka on kaukana aidosta terveellisestä meksikolaisesta ruuasta. Suosittuja lomakohteita ovat Mexico City, Yucatanin niemimaa ja amerikkalaishenkinen Baja California. Majoitusvaihtoehtoja löytyy kattavasti niin budjettimatkailijoille kuin hieman luksusta ja hupia kaipaavillekin. Löydät sinulle sopivat majoitusvaihtoehdot kätevästi esimerkiksi Hotels.com -verkkosivuilta. Katso myös Hotels.comin tarjoukset ja alennuskoodit ja voit saada majoituksiin tuntuvan alennuksen.